Під час випробувань вибухнула третя міжпланетна ракета Ілона Маска. ВІДЕО

 

Ракета Starship виробництва компанії SpaceX Ілона Маска, яку планують використовувати для польотів на Місяць та Марс, уже третє вибухнула під час випробувань.

Третій прототип ракети нового покоління SpaceX Starship вибухнув увечері в п’ятницю, 3 квітня, під час випробування тиску на полігоні в Бока-Чіка, штат Техас, інформує The Verge.

Носій вибухнув після того, як в один з паливних баків закачали рідкий азот. У результаті бак деформувався та розірвався, що призвело до руйнування всієї ракети.

Засновник компанії Ілон Маск заявив, що співробітники SpaceX вивчають причини провалу тестування. Він припускає, що причина може бути у неправильних параметрах для тестування.

Інші прототипи ракети Starship вибухали в листопаді 2019 року під час випробування тиску та наприкінці лютого 2020 року – під час випробувань після надуву рідким азотом нижньої частини ракети.

Читайте також:
SpaceX відправила супутники на орбіту для роздачі інтернету

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна