На Донеччині затримали опера СБУ на спробі дати хабар військовому

 

Офіс генпрокурора звітує про затримання старшого оперуповноваженого одного з управлінь СБУ на спробі надати хабар військовим за незаконне переміщення російської валюти на тимчасово окуповану територію.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства увечері в п’ятницю, 3 квітня.

“За даними слідства, працівник СБУ разом зі співучасником надавали неправомірну вигоду військовослужбовцям Збройних сил України, які виконують завдання безпосередньо на лінії розмежування в умовах ведення бойових дій, за неперешкоджання незаконному переміщенню на тимчасово окуповану територію Донецької області валютних цінностей”, – йдеться у повідомленні.

Після надання останньої частини неправомірної вигоди із загальної суми 71 тис. грн співробітника СБУ та його цивільного спільника затримано.

Під час обшуку в них вилучено 6,4 млн рублів Російської Федерації, що в еквіваленті становить близько 2 млн грн.

Під час цієї реалізації офіс генпрокурора похвалив військовослужбовців ЗСУ “за активну позицію”.

ОНОВЛЕНО

Як повідомляє сайт ДБР, підполковника СБУ та його спільника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затримані підозрюються у сприянні фінансуванню тероризму в особливо великому розмірі, вчиненого організованою групою осіб, та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 258-5 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Якщо їхню вину буде доведено, чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Харкові СБУ затримала прикордонників, які за хабар легалізували іноземців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.