У Харкові СБУ затримала прикордонників, які за хабар легалізували іноземців

 

Співробітники управління “К” СБУ викрили на хабарі двох військовослужбовців Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

Про це 29 січня повідомив прес-центр Служби безпеки України.

“У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що двоє прикордонників спільно з колишнім працівником ДПСУ вимагали гроші з іноземців за відмітку штампів в’їзду/виїзду на територію України в паспортах для створення видимості перетину державного кордону нашої країни. У такий спосіб вони фактично протиправно легалізували статус іноземних громадян на території України”, – зазначено в повідомленні.

Співробітники СБ України задокументували факт вимагання зловмисниками з іноземців 1350 доларів США.

Правоохоронці затримали одного з прикордонників та спільника в Харкові під час отримання останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 500 доларів.

Наразі трьом фігурантам справи оголошено про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 3 с. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

Операція із викриття зловмисників проводилась спільно з Державним бюро розслідувань, підрозділом внутрішньої безпеки прикордонної служби під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону Об’єднаних сил.

Читайте також:
На Закарпатті прикордонник під час затримання намагався з’їсти хабар

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна