На Київщині затримали військового під час повторного збуту боєприпасів

 

У середу, 1 квітня, у Київській області правоохоронці затримали гранатометника батальйону охорони однієї з військових частин за збут боєприпасів.

Як повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України, мова йде про 109 патронів калібру 5,45х39 мм і 39 сигнальних ракет, за які чоловік отримав 13,5 тис. грн.

“28 лютого за результатами контролю за вчиненням злочину проведено контрольовану закупку у вказаного військовослужбовця боєприпасів – 240 патронів калібру 5,45х39 мм, які призначені для стрільби з бойової нарізної вогнепальної зброї: автоматів АК-74, АКС-74, АКС-74, кулемету РПК, двох портативних радіостанцій Motorola DP4800 і двох бронежилетів ТЕМП 3000 “Корсар МЗс”, за що він отримав кошти у розмірі 15 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Фото: пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України

Затримання відбулось слідчими слідчого управління ГУ НП в Київській області за оперативного супроводження ГВ БКОЗ ГУ Служби безпеки України у м. Києві та Київській області, під час проведення контролю за вчиненням злочину в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.

Наразі прокурори і слідчі проводять невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються інші особи, причетні до цього злочину, з’ясовується походження боєприпасів, вибухових речовин, радіостанцій та бронежилетів.

Читайте також:
СБУ впіймала російського агента, який хотів улаштуватися до бойової бригади ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна