СБУ впіймала російського агента, який хотів улаштуватися до бойової бригади ЗСУ

 

Військова контррозвідка Служби безпеки України заявляє, що виявила агента спецслужб Росії і викрила їх задум з агентурного проникнення до однієї з бойових бригад Збройних сил України.

Про це в середу, 1 квітня, заявили у пресцентрі СБУ.

Там зазначають, що громадянин Російської Федерації у 2018 році “потрапив у компрометуючу ситуацію” та, перебуваючи під вартою із застосуванням фізичного впливу та психологічного тиску, був завербований співробітниками ФСБ.

“Невдовзі, отримавши завдання влаштуватися на військову службу до української армії, агент ФСБ був переправлений кураторами на територію України. В обхід пункту пропуску він перетнув державний кордон і легалізувався як біженець“, – кажуть у СБУ.

Упродовж року, за версією спецслужби, росіянин вивчав обстановку навколо військових частин, які залучені до виконання бойових завдань у складі Об’єднаних сил. Для цього він відвідував різні регіони України, у тому числі територію Донецької та Луганської областей.

“У місцях постійної і тимчасової дислокації військових підрозділів агент встановив контакти з окремими їх представниками. Завдяки цьому він зібрав необхідні документи, частина з яких були підроблені та посилався на нібито переслідування російськими правоохоронними органами“, – йдеться у повідомленні речників спецслужби.

У 2019 році чоловік подав їх для прийняття на військову службу до однієї з бойових бригад Сухопутних військ Збройних Сил України, користуючись нормами Указу Президента “Про Положення про проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства”.

“На території нашої держави для координації дій зі співробітниками російської спецслужби агент використовував захищені канали зв’язку. Контррозвідники спецслужби попередили проведення розвідувальної діяльності спецслужб РФ у лавах Збройних Сил України, стосовно іноземця вжито запобіжні заходи”, – запевнили речники з Володимирської, 33.

Читайте також:
Бойовики “ЛНР” намагалися завербувати чиновника Мін’юсту. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна