У Португалії інспекторів митної служби підозрюють у вбивстві українця

 

У міністерстві закордонних справ України заявили, що португальська поліція розслідує смерть українця в аеропорту Лісабона.

Місцевий португальський телеканал раніше повідомив, що чоловік помер внаслідок насильницьких дій інспекторів митної служби.

Про розслідування розповів начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС Максим Коваленко, передає УНІАН.

За його словами, 11 березня до посольства України в Португалії надійшла інформація від португальських компетентних органів про заборону на в’їзд українцю у зв’язку з непідтвердженням заявленої мети поїздки.

“Наступного дня, 12 березня ввечері, Міграційна служба Португалії повідомила, що він помер у приміщенні аеропорту, і причина смерті – приступ епілепсії, факт смерті був засвідчений медичним персоналом швидкої допомоги”, – сказав Коваленко. У чоловіка з собою був тільки паспорт.

Посольство знайшло родичів загиблого, вирішило питання репатріації і кремації тіла померлого. Зважаючи на введені обмеження процес затягнувся. Кремацію здійснили лише 27 березня.

При цьому, стверджує Коваленко, 29 березня один з місцевих телеканалів показав сюжет, у якому йшлося, що українця, ймовірно, убили.

“Тому 29 березня посольство України одразу звернулося до Генеральної прокуратури Португалії і досудової поліції міста Лісабон, що порушили кримінальне розслідування у зв’язку з цією інформацією”, – заявив Коваленко.

Він уточнив, що порушена кримінальна справа, а посольство постійно перебуває на зв’язку з родичами померлого і надає сприяння в пошуку адвоката та інших питань. Консули стежать, аби всі кримінально-процесуальні дії були виконані.

Поліція вилучила всі матеріали відеоспостерження і проводить перевірку.

Голова спілки українців у Португалії Павло Садоха раніше повідомив, що  українцю з незрозумілих причин відмовили у в’їзді до Португалії. А коли він став вимагати пояснити ситуацію, йому надягнули наручники, застосували фізичну силу і так залишили одного в кімнаті. В чоловіка стався смертельний приступ епілепсії.

Садоха висловив співчуття родині загиблого і засудив “злочинні дії працівників служби міграції”.

Читайте також:
У Малайзії скасували смертний вирок українцеві Роману Золотарьову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна