Стали відомі деталі обмеження в’їзду на Луганщину і Донеччину з боку решти України

 

Із 28 березня почали діяти обмеження щодо в’їзду на території Донеччини і Луганщини з Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей – так званий “червоний режим”. Відповідне рішення ухвалило командування операції Об’єднаних сил, щоб унеможливити розповсюдження коронавірусу в зоні ООС.
Тепер до зони ООС і у зворотному напрямку пропускають лише за критичних життєвих обставин, які ще треба засвідчити документами.

Водночас є перелік людей, яких пропускатимуть без обмежень. Про це розповів “Громадському радіо” офіцер пресцентру операції Об’єднаних сил Руслан Тарасов.

Перетин межі областей дозволено:

  • особам, які перевозять харчові продукти, промислові товари та товари першої потреби та забезпечують життєдіяльність цивільного населення;
  • особам, які є представниками підприємств та організацій, що надають послуги зв’язку, на службовому автотранспорті;
  • особам, які зареєстровані на території інших областей України та працюють на підприємствах, розташованих на території Луганської та Донецької областей, або навпаки.
  • Не розповсюджуються обмеження також на медиків, яких залучатимуть до лікування коронавірусу, журналістів, які мають акредитацію для роботи в зоні ООС, представників ОБСЄ, ООН та Червоного Хреста, військовослужбовців, які забезпечують продовольство і логістику в зоні ООС.

Заїхати на території двох областей можна тільки за наявності відповідної перепустки, яку надає облдержадміністрація. Її можуть отримати люди та підприємства, що забезпечують життєдіяльність регіонів.

Як розповів голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, пропуск на Луганщину здійснюється тільки через блокпости Кремінна, Сватове, Лисичанськ, Бахмут.

“Це необхідно, щоб убезпечити наших військових, адже передова не супермаркет, окоп антисептиком кожну годину не обробиш”, — говорить Гайдай.

Виїжджати з регіону можна без перепусток, зазначив голова ЛугОДА. Перепустки необхідні для того, щоб заїхати назад.

Гайдай зауважив, що пересуватися між Донецькою та Луганською областями люди будуть без обмежень.

Попередньо, обмеження на проїзд діятимуть протягом загальнонаціонального карантину.

Читайте також:
Штаб ОС скасовує “жовтий” режим у Золотому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.