Коронавірус: у Києві обмежили надання стоматологічних послуг

 

У Києві тимчасово обмежили надання стоматологічних послуг, крім невідкладних випадків.

Про це йдеться в розпорядженні №4 керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, повідомляє пресслужба КМДА.

“Діяльність суб’єктів господарювання, яка передбачає надання стоматологічних послуг, а саме: ортодонтія, ортодонтична стоматологія, хірургічна стоматологія, терапевтична стоматологія, дитяча стоматологія, має бути тимчасово обмежена. Звичайно ж, крім невідкладних випадків”, – зазначив радник київського міського голови, секретар штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

Він пояснив, що мотивом прийняття такого рішення є турбота про здоров’я лікарів та пацієнтів, адже надання стоматологічних послуг людині, хворій на коронавірусну інфекцію, є небезпечним. При цьому людина може не підозрювати, що є інфікованою і переносити хворобу у легкій формі.

Зазначається, що рішення про невідкладність у кожному конкретному випадку ухвалюватиме безпосередньо лікар-стоматолог.

Бондаренко також повідомив, що ритуальні служби поінформовані про необхідні дезінфекційні та протиепідемічні заходи у разі смерті саме від коронавірусу. Він наголосив, що про заборону проведення ритуальних заходів не йдеться.

“До відома ритуальних служб доведено розпорядження керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на рівні держави Віктора Ляшка. Воно є обов’язковим тільки у разі смерті саме від коронавірусної хвороби, випадків чого у місті Києві наразі не зафіксовано”, – додав Бондаренко.

Читайте також:
Начальник поліції Києва Крищенко заразився коронавірусом, – МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.