Путін на саміті G20 заявив про мораторій на санкції

 

Президент РФ Володимир Путін на саміті “Великої двадцятки” запропонував запровадити мораторій на санкції щодо торгівлі товарами першої необхідності, пояснивши це боротьбою з пандемією коронавірусу.

Про це у п’ятницю, 27 березня, передає “Еспресо”.

“Схоже, що поточні проблеми, пов’язані з пандемією нового коронавірусу, обернуться більш масштабними потрясіннями, ніж фінансова криза 2008-2009 років, а торговельні конфлікти і санкції посилюють рецесію. (…) Багато що зараз говорилося також і про необхідність забезпечення ланцюжків поставок. Це, безумовно, важливо. Але не менш важливо на період кризи створити так звані зелені коридори, вільні від торгових воєн і санкцій, для взаємних поставок медикаментів, продовольства, обладнання та технологій. В ідеалі ми повинні ввести мораторій, солідарний мораторій на обмеження щодо товарів першої необхідності, а також на фінансові транзакції для їх закупівель”, – сказав Путін.

Президент Росвї також розкритикував глобальні міжнародні організації та запропонував їх “реорганізувати”.

“Про глобальні міжнародні організації. Очевидно, що механізму автоматичної стабілізації при настанні кризових явищ у них немає. І тому потрібно ефективно і якомога швидше опрацювати і закінчити всі питання, пов’язані з їх реорганізацією”, – сказав Путін.

Як інформувала “Новинарня“, прокуратура АРК відреагувала на указ Путіна щодо землі в окупованому Криму.

Читайте також:

Путін переніс референдум щодо правок до конституції РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна