Путін переніс референдум щодо правок до конституції РФ

 

Через ситуацію з пандемією COVID-19 у Росії президент країни Володимир Путін переніс дату рефендуму, на якому мали розглянути поправки до конституції.

Таку заяву російський лідер зробив під час відеозвернення до росіян у середу, 25 березня, передає “24 канал”.

“Прошу громадян з граничною увагою поставитися до рекомендацій лікарів і влади. Від цього зараз багато що залежить. Особливо це стосується найбільш вразливих груп населення, людей старшого покоління та тих, хто страждає на хронічні захворювання. І для них, і для всіх громадян зараз стоїть завдання максимально знизити ризики”, – зауважив Путін.

Він додав, що виникає питання про організацію всеросійського референдуму щодо правок до конституції, який мав відбутися 22 квітня.

Путін додав, що дуже серйозно ставиться до цього питання, тому просить росіян прийти та висловити свою думку щодо констиутційних правок.

“Але для нас абсолютним пріоритетом є здоров’я, життя та безпека людей. Тому вважаю, що голосування слід перенести на більш пізню дату. Оцінимо, як в країні розвиватиметься ситуація. І лише, спираючись на професійну думку, рекомендації лікарів і спеціалістів, ухвалимо рішення про нову дату голосування”, –
заявив російський президент.

Також, аби попередити швидке розповсюдження хвороби, Путін оголосив, що у Росії наступний тиждень, 30 березня – 5 квітня, буде неробочим.

Нагадаємо, 10 березня Державна дума Росії підтримала конституційну поправку про обнулення президентських термінів. Цю поправку схвалив сам Володимир Путін, який відтак матиме змогу балотуватися на п’ятий президентський термін після закінчення четвертого.

У Росії також запровадили певні обмеження: 18 березня в країні заборонили в’їзд іноземців на територію РФ, він триватиме до 1 травня. Державних чиновників закликали утриматися від поїздок закордон.

Усіх, хто повертається в Росію з-за кордону, із 19 березня скеровують на 14-денний карантин.

Однак у російських закладах освіти карантин розпочався аж 23 березня.

Читайте також:
“Недозволений гумконвой”: Міноборони РФ прислало в Італію військових для протидії коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна