Довічний Путін: Держдума РФ обнулила кількість президентських термінів

 

Державна дума Росії підтримала конституційну поправку про обнулення президентських термінів.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 10 березня, інформують росЗМІ.

Цю поправку схвалив сам Володимир Путін, який відтак матиме змогу балотуватися на п’ятий президентський термін після закінчення четвертого.

У тексті поправки зазначено, що запропоноване в законопроєкті обмеження для однієї й тієї ж особи у вигляді двох президентських термінів “не перешкоджає особі, яка займала та (або) займає посаду президента Російської Федерації на момент набуття цією поправкою чинності брати участь у якості кандидата на виборах президента Російської Федерації після включення зазначеної редакції в текст конституції РФ на встановлену поправкою допустиму кількість термінів, незалежно від числа термінів, протягом яких зазначена особа займала та (або) займає цю посаду на момент набуття чинності цією поправкою чинності”.

Текст поправки роздали депутатам РФ за 20 хвилин до голосування.

Раніше на засіданні Держдуми цього дня депутатка від “Єдиної Росії”, перша жінка-космонавт Валентина Терешкова запропонувала внести до конституції РФ поправку, яка скасує обмеження на кількість президентських термінів або обнулить терміни чинного президента Володимира Путіна.

“Необхідно або зняти обмеження по числу президентських термінів, або, якщо цього вимагатиме ситуація, зажадають люди, закласти можливість для чинного президента знову обиратися на цю посаду”, – сказала Терешкова.

Голова Держдуми В’ячеслав Володін не став їй заперечувати. “Потрібно підготувати свою поправку, ви висловили припущення. Потрібно проконсультуватися із самим президентом і з керівниками фракцій”, – сказав спікер.

Після цього в Думі оголосили перерву. На засідання прибув сам Володимир Путін.

Виступаючи в нижній палаті парламенту, глава держави-агресора підтримав поправку про обнулення своїх термінів – за умови, що Конституційний суд РФ визнає її такою, що не суперечить основному закону країни.

Поправки про скасування обмеження на загальну кількість термінів президентства і про дострокові вибори до Держдуми 2020 року Путін не схвалив.

Як відомо, поточний президентський термін Володимира Путіна (обраного на четвертий строк 2018 року) спливає у 2024 році. На шляху до завершення каденції він шукав різні способи вберегти посаду глави РФ, зокрема через об’єднання під своїм керівництвом Росії та Білорусі.
Зараз Путіну 67 років. Він керує Росією з 2000 року.

Читайте також:
У 2024 році Путін стане прем’єр-міністром РФ із розширеними повноваженнями, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна