В Україну намагалися завезти фальшиві експрес-тести на коронавірус, – СБУ

 

У Службі безпеки України заявляють, що викрили організовану групу, яка контрабандою ввозила в Україну неякісні ліки та підроблені експрес-тести для діагностики COVID-19.

Про це в п’ятницю, 27 березня, повідомляє пресцентр СБУ.

“Препарати онкологічної групи та фальшиві експрес-тести ділки доставляли в Україну з Туреччини поза митним контролем, приховуючи продукцію у контейнерах з одягом. Таке транспортування також не дозволяло дотримуватись температурного режиму, що могло призвести до тяжких наслідків для здоров’я наших громадян”, – заявляють у СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували, що ділки реалізовували онкопрепарати та експрес-тести без будь-якої дозвільної документації через інтернет та особисто клієнтам.

Продукцію вони зберігали в антисанітарних умовах у підвальному приміщенні в столиці.

Під час слідчих дій за місцем зберігання контрабандного товару правоохоронці вилучили ліки і тести на майже 1 мільйон гривень.

Тривають слідчі дії.

Читайте також:
З України намагалися вивезти 40 тис медичних халатів

На Закарпатті затримали “водолаза”, що переправляв медичні маски в Румунію. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна