КБ “Луч” достроково поставило у військо 28 ракет “Вільха”

 

Київське конструкторське бюро “Луч” відвантажило Збройним силам України 28 ракет “Вільха”, які серійно виготовляються на цьому підприємстві.

Передача ракет відбулася достроково, інформує пресслужба ДК “Укроборонпром”, до складу якого входить ДП ДККБ “Луч”.

“Конструкторське бюро “Луч” під час карантину працює на повну потужність, при цьому ми близько 300 працівників відправили у відпустки або на дистанційну роботу, а решта виконують надважливі для держави роботи в рамках оборонного замовлення. У виробництві ракет “Вільха” беруть участь близька 20 підприємств “Укроборонпрому”, скрізь діє особливий режим роботи, і попри це, вдалося виготовити та відвантажити продукцію військовим достроково”, – розповів генеральний конструктор та гендиректор ДККБ “Луч” Олег Коростельов.

“Також підприємство продовжує працювати над модернізацією ракетної системи “Вільха-М, яка розроблена у тісній співпраці кластеру високоточної зброї та боєприпасів “Укроборонпрому”. Роботи ведуться над покращенням дальності та потужності виробів. Зараз випробування комплексу перебувають на фінальній стадії, і ми плануємо налагодити їх серійне виробництво до кінця цього року”, – повідомив генконструктор.

“Вільха” – це високоточні 300-мм реактивні боєприпас, які перебувають на озброєнні підрозділів ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗСУ.
У 2019 році до українського війська почали надходити перші серійні ракети “Вільха”.

Інша модифікація, “Вільха-М” – розробка КБ “Луч” на базі проєкту “Вільха” у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

Читайте також:
“Відхилення менше 30 м”: РНБО відрапортувала про запуски ракет “Вільха-М” на 100 км

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна