ІnformNapalm виявив новітні російські системи РЕБ в окупованому Луганську

 

Інтернет-спільнота InformNapalm отримала ексклюзивний аерофотознімок, що підтверджує наявність на Донбасі новітніх російських систем радіоелектронної боротьби.

Про це у понеділок, 23 березня, повідомили на InformNapalm.

“Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm отримала по своїх каналах нове візуальне підтвердження наявності на Донбасі новітніх російських систем РЕБ”, – зазначається у повідомленні.

Волонтери InformNapalm проаналізували аерофотознімок, визначили точну геолокацію зафіксованої техніки та порівняли ідентифікацію зразків РЕБ з наявними у мережі фото.

Зазначається, що йдеться про сучасні російські комплекси радіоелектронної боротьби: РБ-341В “Леєр-3”, Р-934Б “Синиця” та РБ-636 “Свєт-КУ”.

На знімку вони перебувають у похідному (не розгорнутому) положенні.

Фото: InformNapalm

“Характерні кути дахів будівель дозволяють визначити точні координати цього місця: 48°31’41.2″N 39°21’24.2″E”, – інформують розслідувачі.

За їхніми даними, на основі порівняння з елементами комплексу, вказаного у звіті СММ ОБСЄ як Р-934Б “Синиця”, є підстави вважати, що це модифікація станції перешкод Р-934БМВ зі складу комплексу “Борисоглєбськ-2”, який неодноразово фіксувався на Донбасі.

“Точну модифікацію антени встановити не вдалося, але вона дуже схожа на російську антенну систему “АРК-ПП4“, яка має цілий спектр функцій”, – зазначають аналітики.

Порівнюючи різні супутникові знімки з цього місця, волонтери InformNapalm помітили, що ця антена з’явилася на даху будівлі щонайменше з 2016 року. І час від часу біля цієї будівлі на супутникових знімках помітні скупчення військових вантажних автомобілів типу КАМАЗ.

На свіжому знімку з БПЛА видно також скупчення людей у військовій формі і три легкові автівки.

“Не виключено, що БПЛА вдалося зафіксувати російських військових керівників, які прибули у заданий район для перевірки техніки або віддання наказів екіпажам”, – констатують волонтери.

Читайте також:
Протягом минулого тижня ОСи ліквідували 13 окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна