Українців вивозять з-за кордону: з яких міст можливі спецрейси

 

На суботу, 21 березня, запланований приліт в Україну ще 29 міжнародних авіарейсів, якими з інших країн додому повернуться близько 6 000 людей.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

“На сьогодні заплановано ще 29 рейсів, ними додому повернуться близько 6000 людей. Висока ймовірність введення більш жорстких карантинних режимів в інших країнах, не зволікайте, звертайтесь до авіакомпаній, рейси формуються в залежності від кількості запитів на повернення”, – йдеться у повідомленні.

Напередодні, 20 березня, в Україну прибуло 37 рейсів із майже 8 000 наших громадян.

Українцям, які мають намір повернутися, пропонують звернутися до авіакомпаній Sky Up Airlines та МАУ.

Sky Up Airlines готова сформувати рейси з аеропортів таких міст: Прага (PRG), Тбілісі (TBS), Стамбул (IST), Барселона (BCN), Тенеріфе (TFS), Мадрид (MAD), Аліканте (ALC), Неаполь (NAP), Ларнака (LCA), Берлін-Тегель (TXL), Париж-Бове (BVА), Стокгольм (ARN), Лісабон(LIS), Вена (VIE), Мюнхен (MUC), Дюссельдорф (DUS), Таллінн (TLL), Гельсінкі (HEL), Осло (OSL), Лондон (LGW), Франкфурт (FRA), Єреван (EVN), Цюрих (ZRH), Варшава(WAW), Будапешт (BUD), Малага (APG), Загреб (ZAG), Коломбо (CMB), Мальта (MAL), Доха (DOH), Рейк’явік (KEF).

“Міжнародні авіалінії України” готові до рейсів з таких міст: Ларнака (LCA), Відень (VIE), Дубай (DXB), Нью-Йорк (JFK), Амстердам (AMS), Брюссель (BRU), Франкфурт (FRA), Копенгаген (CPH), Стамбул (IST), Берлін (BER), Стокгольм (STO), Гельсінкі (HEL).

Також громадяни України можуть звернутися до консульських представництв у кожному регіоні та повідомити про свою готовність вилетіти.

Авіакомпанії готові формувати рейси в залежності від кількості пасажирів, готових ними скористатися.

Також Міністерство закордонних справ розглядає інші способи повернення українців з-за кордону.

“Ми працюємо над тим, щоб допомогти усім українцям, де б вони не опинилися. І тому у нас є найрізноманітніші моделі їхнього повернення – від порома, який ми, наприклад, запускаємо по Чорному морю, який буде вивозити людей, до чартерів, спецлітаків, маршрутів потягом. Ми використовуємо абсолютно всі можливості і будуємо логістику для того, щоб створити ці канали повернення для українців. І надалі, безумовно, також працюватимемо над цим. Тому що це не історія одного тижня”, – наголосив очільник МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода.

Як писала “Новинарня“, раніше Міністерство закордонних справ повідомило про те, що за кордоном сформовано щонайменше 11 точок-хабів, з яких українці, що не встигли повернутися додому до закриття кордонів, можуть виїхати в Україну.

Водночас у соцмережах деякі користувачі повідомляють про складнощі з добиранням до України з країн Азії (зокрема Індонезії).

Нагадаємо, з 17 березня у зв’язку з поширенням коронавірусу Україна закрила кордони для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення, окрім спецрейсів, якими громадян нашої держави повертають додому з інших країн.

Також кордони для іноземців закрили багато інших держав, тож вивезти українців, наприклад, через деякі популярні транзитні точки на шляху з інших континентів можна лише шляхом окремих домовленостей між українською владою та владою відповідних країн.

Читайте також:
Коронавірус і закриття кордонів: що робити і як повернутися в Україну. Пояснення МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна