Померла відомий соціолог Ірина Бекешкіна

 

У віці 68 років померла відома українська соціологиня Ірина Бекешкіна, громадська діячка, експертка, спеціалістка в галузі політичної та електоральної соціології.

Про це в суботу, 21 березня, повідомив Фонд “Демократичні ініціативи”, який очолювала Ірина Еріківна.

“Велике горе спіткало наш Фонд, наше громадянське суспільство, нашу країну.
Передчасно пішла з життя Ірина Бекешкіна – відома українська соціологиня, директорка Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України, одна із найавторитетніших науковців, людина, яка щиро любила свій народ та Україну”, – ідеться в повідомленні.

Ірина Бекешкіна була символом об’єктивної української соціології, зробила вагомий внесок у розбудову демократії та громадянського суспільства в Україні.

“Вона до останнього дня була з нами і проводила опитування, заходи, була переповнена новими ідеями та планами. Для нас це дуже велика втрата, яку важко прийняти й усвідомити”, – зазначили в фонді, висловивши співчуття близьким та рідними покійної.

Біографія
Ірина Бекешкіна народилася 4 лютого 1952 року в місті Івдель, Свердловська область РФ. Закінчила філософський факультет Київського університету імені Т. Шевченка, аспірантуру Інституту філософії АН УРСР.
Кандидат філософських наук.
Працювала науковим редактором журналу “Філософська думка”, молодшим і старшим науковим співробітником Інституту філософії АН УРСР.
З 1991 року — науковий співробітник Інституту соціології НАН України.
Із 1996 року — заступник директора (надалі директор) Фонду “Демократичні ініціативи”, з 2001 року — його науковий керівник.
Науковий редактор бюлетеню “Політичний портрет України” фонду “Демократичні ініціативи”.

Редакція “Новинарні” висловлює щирі співчуття колегам, родині Ірини Еріківни та всім, хто її знав. Це велика втрата для української соціології та суспільства.

Читайте також:
Вибори навесні 2019-го будуть найбільш непередбачуваними в історії, — Бекешкіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна