НАБУ і САП повідомили про підозру двом екснардепам

 

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем двом колишнім народним депутатам минулого скликання.

Про це у вівторок, 17 березня, повідомили у пресслужбі САП.

Про підозру повідомили екснардепам Андрію Левусу (фракція “Народного фронту”) і Олександрові Черненку (фракція “Блоку Петра Порошенка”), повідомляє “Слово і діло”.

“Прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру народному депутату України VIII скликання, який незаконно отримав компенсацію на витрати за винайм номеру у готелі “Київ” у зв’язку з начебто відсутністю власного столичного житла. Крім того, прокурорами і детективами повідомлено про підозру й іншому депутату, який отримав безпосередньо компенсацію у вигляді грошових коштів», – заявляють у прокуратурі.

Детективи встановили, що один екснардеп має у спільній власності квартиру у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав компенсацію майже 544 тисячі гривень, а інший колишній обранець – отримав компенсацію в розмірі майже 543 тис. грн.

Як інформувала “Новинарня“, САП закрила справу проти ексголови ЦВК Михайла Охендовського щодо хабарів від “Партії регіонів”.

Читайте також:
Обшуки НАБУ і в “Українській бронетехніці”, у Пашинського і Вінника: екснардеп пояснює

Після штрафу за корупційне правопорушення голова НАБУ має піти з посади, – Черненко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна