Міжміська блокада, зупинка метро, в автобус – не більше 10 людей: уряд обмежив пересування

оновлено

Міністерство інфраструктури оголосило про рішення Кабміну про припинення руху автобусів, поїздів, літаків між містами й областями в Україні, закриття метрополітенів та інші транспортні обмеження у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Цю інформацію Мінінфраструктури поширило пізно ввечері в понеділок, 16 березня.

“Щойно Уряд ухвалив рішення з метою захисту життя та здоров’я громадян ввести такі обмеження.
З 12.00 18 березня 2020 року припиняються залізничні авіаційні, автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення в Україні.
Зупиняється робота метро у містах”, – сказано в повідомленні.

ОНОВЛЕНО
Через деякий час повідомлення на фейсбук-сторінці Мінінфраструктури, так само, як і на особистій сторінці його очільника Владислава Криклія, було відредаговане.

Зокрема, з’явилося уточнення, що робота метро в містах зупиняється вже з 17 березня.

“Міські перевезення можуть здійснюватися у режимі до 10 осіб у маршрутних таксі, тролейбусах, автобусах, вагонах трамваю”, – зазначили також у Мінінфраструктури.

При цьому особистий автомобільний транспорт громадян може здійснювати рух без обмежень.

У відомстві порадили: “Залишайтеся вдома, будьте здорові”.

Первинний малюнок у повідомленні міністерства був таким:


 

А це ОНОВЛЕНИЙ малюнок:

Як зазначається в повідомленні на Урядовому порталі, опублікованому на початку доби 17 березня – в 00:12, постановою Кабінету міністрів “введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів”.

Документом, зокрема, заборонено з 18 березня по 3 квітня:

  • на усій території нашої держави регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні;
  • перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;
  • перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня 2020 року до ухвалення окремого рішення заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

При цьому АТ “Укрзалізниця” дозволено здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, або ж міжнародному залізничному сполученні за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою.

Також з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

Міністерству охорони здоров’я доручено тимчасово припинити планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових. Крім того, максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Контроль за виконанням даної постанови уряду покладено на МВС та Національну поліцію.

Органам влади, підприємствам та організаціям рекомендовано забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі онлайн.

Як інформувала “Новинарня“, першим про необхідні радикальні обмеження можливості пересування громадян України в умовах поширення коронавірусу 15 березня заявив міністр охорони здоров’я Ілля Ємець, а 16 березня – президент Володимир Зеленський у спеціальному відеозверненні.

Читайте також:
Зеленський заявив про готовність запровадити надзвичайний стан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна