Доба ООС: дев’ять обстрілів, важкі міномети б’ють під Шумами

 

За добу суботи, 14 березня, збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) учора зафіксовано шість обстрілів, а саме:
поруч із Березовим — із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
неподалік від Старогнатівки — з міномета калібру 82 мм — 5 мін;
поблизу Павлополя — зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
тричі в районі селища Піски — з мінометів калібру 82 мм — 11 мін.

Три обстріли були вчинені бойовиками в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок):
поблизу Новолуганського — з міномета калібру 82 мм — 3 міни, також було зафіксовано вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік від села Шуми — зі 120-мм мінометів — 6 мін, із мінометів калібру 82 мм – 24 міни, а також противник вів вогонь із великокаліберних кулеметів;
поруч із Гладосовим — з міномета калібру 120 мм — 3 міни.

Учора, 14 березня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає, ідеться у зведенні.

Від початку доби 15 березня, станом на 7:00, російські окупаційні війська вчиняли обстріли поруч із Березовим — із гранатометів; поблизу Новолуганського — з міномета калібру 82 мм — 3 міни, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік від Шумів під Торецьком — зі 120-мм мінометів — 6 мін, 24 міни із мінометів калібру 82 мм, із великокаліберних кулеметів.
За поточну добу втрат у ЗСУ також немає.

Читайте також:
Демарш “слуг”: депутати монобільшості підписуються під заявою проти “консультативної ради з ОРДЛО”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна