Словаччина закрила кордони для всіх іноземців через коронавірус

 

У Словаччині з четверга, 12 березня, почали діяти жорсткі обмеження на в’їзд на наземних КПП: до країни пускають лише громадян держави, а також тих, хто має дозвіл на постійне чи тимчасове проживання.

Про це у п’ятницю, 13 березня, повідомляє “Європейська правда”.

Словацька сторона повідомила українських прикордонників, що з 8 години ранку в країну допускають лише осіб, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території республіки. На виїзд зі Словаччини обмежень немає.

У Держприкордонслужбі зауважили, що водіїв вантажних автомобілів обмеження не стосується.

Як уточнює словацьке видання Dennik N, обмеження стосуються всіх пунктів пропуску, окрім на кордоні з Польщею. Маленькі прикордонні переходи поступово закриються, на великих усім громадянами вимірюватимуть температуру, роздаватимуть інформативні бюлетені і попереджатимуть людей про обов’язковий карантин.

14-денний карантин обов’язковий для всіх, хто був за кордоном останніми днями.

У Словаччині станом на 14:00 п’ятниці, 13 березня, зафіксовано 21 випадок захворювання COVID-19. Напередодні країна вирішила закрити три аеропорти з міжнародними рейсами – Братиславу, Кошице та Попрад. Летовища залишатимуться відкритими для приватних і вантажних рейсів.

Зупиняється рух потягів та автобусів міжнародного сполучення через Словаччину. Експлуатація внутрішніх залізничних рейсів відбуватимуться за режимом святкових днів.

Уряд вирішив закрити школи, бари, гірськолижні центри та аквапарки. Торговельні центри будуть закриті протягом найближчих вихідних, відкриті лише продуктові магазини та аптеки.

Нагадаємо,  Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

Приблизно у 80% заражених захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 1-2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності сягає 40%. Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

За даними інфографіки Інституту Гопкінса, станом на день 13 березня у світі новим коронавірусом заразилися вже 135 232 осіб, а кількість померлих становить 4 981.

Одужали від хвороби наразі 69 645 осіб.

Кількість заражених у КНР – 80 945 особи, в Італії – 15 113, Ірані – 10 075.

В Україні, станом на 12 березня, офіційно зафіксовано три випадки зараження коронавірусом.

Читайте також:
У “Борисполі” арештували півтори тонни медичних масок, що прямували в Італію і ОАЕ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна