Два кораблі РФ уночі влаштували провокацію ракетному катеру “Прилуки”: екіпаж відповів

 

Ракетний катер Військово-Морських сил України “Прилуки” у північно-західній частині Чорного моря виконав низку корабельних навчально-бойових завдань. Але вже посеред ночі, коли катер став на якір, два російські судна влаштували провокації.

Про це в п’ятницю, 13 березня, йдеться у сюжеті телерадіостудії “Бриз” Міністерства оборони України.

Зазначається, що після постановки катера на якір, в районі Голіцинських газових родовищ, на горизонті з’явився патрульний сторожовий корабель ФСБ РФ “Безупречний”.

За декілька годин виявили й великий ракетний катер ЧФ РФ “Шуя”, які в нічний час вдались до провокації, порушуючи при цьому Міжнародні правила попередження зіткнення суден, якими керуються кораблі під час виходів в море.

“Без ходових вогнів патрульний корабель ФСБ РФ “Безупречний” намагався непомітно наблизитися на критичну відстань – близько 1 кабельтового до нашого катеру, при тому, що гранична дозволена відстань для зближення в нічний час складає більше 30 кабельтових”, – розповідають журналісти.

Також за допомогою світлового прожектору росіяни намагалися засліпити екіпаж, що знаходився на ходовому містку, а в повітрі вів розвідку російський безпілотник вертолітного типу.

“Такі дії російських моряків більше нагадували витівки піратів чи радше хуліганів, які світять у вікна в нічний час. Проте, піднятий по бойовій тривозі екіпаж, своїми злагодженими діями змусив російський корабель змінити свої наміри і на повному ходу втікати”, – наголошують військові медійники.

Командир катера високо оцінив злагодженість екіпажу.

Читайте також:
ОСи на Приазов’ї виявили російський корабель і змусили його відійти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна