Коляда: Зеленський доручив створити церемоніал вшанування воїнів, презентований ще 3 тижні тому

 

Президент Володимир Зеленський у середу, 11 березня, заявив, що протягом тижня в Україні розроблять план церемонії почесного вшанування кожного героя, який загинув за батьківщину.

Водночас колишня міністерка з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда зазначила, що такий церемоніал уже розробили.

“Церемоніал поховання наших захисників вже розроблено. Робота велася спільно з Інститутом національної пам’яті, Міністерства оборони і Генерального штабу. Спільний наказ про його затвердження направлено на погодження в усі силові відомства ще три тижні тому. Президент про це знає і особисто мені під час нашої зустрічі обіцяв найближчим часом його імплементувати”, – написала Коляда у фейсбуці.

Також ексурядовиця наголосила, що церемоніал був презентований на Громадській Раді і Раді Ветеранів.

Оксана Коляда з 29 серпня 2019 року по 4 березня 2020-го обіймала посаду міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Як інформувала “Новинарня“, президент Володимир Зеленський 11 березня представив керівному складу Міноборони і Генштабу нового міністра оборони України Андрія Тарана.
Новий міністр під час виступу запропонував замість “недосяжних” стандартів НАТО сконцентруватися на “взаємодії” ЗСУ із силами Північноатлантичного альянсу.

Читайте також:
“Як в інших країнах”: під Радою започаткували церемоніал Почесної варти НГУ з прапором. ФОТО

Нова мітла Тарана: що замість “латання дірок” і “недосяжних” стандартів НАТО?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна