Конгрес США отримав доступ до “російського” розслідування Мюллера

 

Апеляційний суд округу Колумбія виніс у вівторок, 10 березня, рішення, згідно з яким Палата представників США, яка контролюється демократами, може отримати доступ до засекречених матеріалів “російського” розслідування Роберта Мюллера.

Як повідомляє CNN, водночас адміністрація Трампа може подавати апеляцію у вищі інстанції.

“Палата представників виграла справу щодо отримання доступу до засекречених матеріалів журі присяжних, зібраних під час розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, а також до заретушованих цитат у доповіді Мюллера”, – зауважується в повідомленні.

Суддя окружного суду, який очолив колегію, “жорстоко розкритикував аргументи Міністерства юстиції щодо збереження під грифом секретності матеріалів Мюллера.

Водночас Міністерство юстиції може звернутися до Верховного Суду, або повторно до апеляційного суду в Вашингтоні.

Як інформувала “Новинарня“, команда спецпрокурора Роберта Мюллера протягом майже двох років вела розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США.
В опублікованій звітній доповіді на пів тисячі сторінок містилися заретушовані відтинки. Тоді конгресмени-демократи виступили з вимогою розсекретити для законодавців закриті тексти в цьому й супутніх документах.

Читайте також:
Трамп не відвідає Москву 9 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна