Угорщина надалі блокуватиме засідання Україна-НАТО, – Сійярто

 

Угорщина продовжить блокувати засідання комісії Україна-НАТО, поки Київ не відновить “права національних меншин”.

Як інформує Hungary Today, про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто в угорському парламенті.

Сійярто назвав “абсурдом” зображення позиції Угорщини на глобальній арені як дружньої до Росії.

Мовляв, для Угорщини спільнота етнічних угорців, яка в Україні нараховує близько 150 тис. осіб, набагато важливіша за будь-які геополітичні міркування.

Він також зазначив, що його український колега Дмитро Кулеба, якого президент України Володимир Зеленський попросив працювати з метою відновлення двосторонніх відносин з Угорщиною, має відвідати Будапешт 26 березня.

“Ми готові і ми запропонуємо розумні пропозиції”, – заявив Сійярто.

За його словами, з погляду двосторонніх відносин Угорщини з сусідніми країнами, її відносини з Україною є найбільш складними.

“Хоч Угорщина підтримує Україну у питаннях територіальної цілісності і суверенітету, вона повинна не забувати, що в Україні відбувається багато порушень прав угорської національної меншини”, – сказав угорський міністр.

Нагадаємо, Угорщина вже тривалий час блокує євроатлантичну інтеграцію України після прийняття Верховною Радою 2017 року закону про освіту з жорсткішими вимогами для навчання нацменшин українською мовою.

Читайте також:
Міністр освіти відкинула пропозиції глави МЗС Угорщини з мовного питання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна