На кордоні з Польщею порушника зупиняли стріляниною

 

На міжнародному автомобільному пункті пропуску “Рава-Руська” прикордонники лише пострілом по колесах змогли зупинити громадянина, який на завантаженому польськими продуктами автомобілі намагався прорватися в Україну.

Про інцидент повідомила в неділю, 8 березня, пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що водій – громадянин України, який прибув у пункт пропуску, щоб забрати з митного складу раніше вилучений вантаж (понад пів тонни м’яса і майже пів тонни сиру) та повернути продукти до Польщі. Але натомість різко змінив напрям руху й попрямував на територію України.

“Вщерть завантажений «Форд» на повному ходу вибив тилові ворота пункту пропуску і продовжив стрімкий рух вглиб території нашої держави. Прикордонники відреагували миттєво – наряд охоронців рубежу кинувся наздоганяти зловмисника. На попереджувальні постріли водій не реагував, тож правоохоронцям довелося стріляти по колесах”, – повідомляє ДПСУ.

Як зазначається в повідомленні, щоб зупинити автомобіль, вистачило одного прямого влучання у заднє колесо. “Форд” зупинився на околиці населеного пункту Шабельня.

Водія – 38-річного мешканця Жовківського району – затримали в порядку ст.208 КПК України.

Cлідчі Жовківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (“опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб”) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до двох років.

Читайте також:
На Одещині прикордонники скрутили “громадянина СРСР”, який називав Україну “окупантом”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна