На Одещині прикордонники скрутили “громадянина СРСР”, який називав Україну “окупантом”. ВІДЕО

 

Українські прикордонники на Одещині заборонили в’їзд до України громадянину Республіки Молдова, який називав себе “громадянином СРСР” та агресивно поводився при перетині кордону.

Про це 15 лютого повідомила пресслужба ДПСУ.

“Нестандартна ситуація трапилася в пункті пропуску «Кучурган» Білгород-Дністровського прикордонного загону. Громадянин Республіки Молдова, який прибув в Україну, поводив себе агресивно, вів антиукраїнську риторику з пропагандою комуністичного тоталітарного режиму. Українських прикордонників він звинувачував у держзраді, щоправда, за законодавством СРСР, закликав переходити на бік «Радянського Союзу». Також порушник нецензурно лаявся та в порушення режимних правил намагався вести відеозйомку на мобільний телефон”, – ідеться в повідомленні.

На оприлюдненому відео видно, що російськомовний молдаванин (очевидно, житель так званої “ПМР”) заявляє, що українська влада “захопила територію”, і держава Україна нібито є “іноземною компанією на території УРСР”.

При затриманні його довелося повалити на землю.

Фото: ДПСУ

За даними Держприкордонслужби, цей громадянин уже не вперше порушує українське законодавство. Торік, 30 грудня, він в’їжджав в Україну на автомобілі BMW з прорадянською атрибутикою замість номерних знаків та численними наклейками відповідної тематики. “Тобто порушив вимоги законодавства щодо керування автомобілем без номерних знаків і щодо пропаганди тоталітарного комуністичного режиму. Тоді автівку вилучили та передали в поліцію, а порушника повернули в Молдову”, – нагадали в ДПСУ.

Цього разу іноземця затримали. На нього склали адмінпротоколи за злісну непокору законним вимогам прикордонного наряду  та порушення режиму в пункті пропуску (за статтями 185-10 та 202 КУпАП). Також молдованину заборонили в’їзд в Україну на 3 роки.

Читайте також:
Туск назвав “благословінням” розпад Радянського Союзу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна