В Україні заборонять в’їзд мешканцям ОРДЛО з симптомами коронавірусу

 

Жителів окупованого Донбасу з симптомами коронавірусу не будуть пропускати через контрольні пункти пропуску на підконтрольну територію.

Як передає “Новинарня“, про це у п’ятницю, 6 березня, повідомили у пресцентрі штабу ООС.

Громадянам України, які слідують з окупованого Донбасу на підконтрольну територію, у разі виявлення симптомів коронавірусу будуть відмовляти в перетині КПВВ.

Уточнюється, що таке обмеження стосується тих, у кого немає реєстрації на підконтрольній території.

При цьому українців, які проживають на підконтрольній уряду України території, просять без нагальної потреби не відвідувати тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської області.

Нагадаємо, із березня КПВВ на Донбасі переходять на триваліший режим роботи.

Вранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.

Усі ці люди не були хворими на коронавірус і не мали жодних симптомів вірусного захворювання. Їх було вирішено доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області. Там вони протягом 14 днів перебуватили в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

Місцеві мешканці організовували протести проти розміщення евакуйованих з Уханя в Нових Санжарах. Зокрема, протестувальники перекривали міст через річку Ворскла, а коли автобуси з евакуйованими співвітчизниками все ж проїхали, закидали їх камінням.

5 березня у Нових Санжарах на Полтавщині закінчилася двотижнева обсервація у евакуйованих, що 20 лютого прибули із Китаю через коронавірус. Людей зустрічали президент Володимир Зеленський, секретар РНБО Олексій Данілов, глава МВС Арсен Аваков та головний санлікар України Віктор Ляшко.

Поліція відзвітувала про затримання 24 осіб. Згодом 23 особи відпустили (крім чоловіка, який наїхав автівкою на правоохоронців).

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають.
Так, уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19.

Читайте також:
Коронавірусом у світі заразилось вже понад 100 тисяч осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна