Єгипет запроваджує багаторазові “п’ятирічні” візи для туристів

 

Єгипет планує розширити термін дії віз для туристів, які в’їжджають у країну на тривалий строк.

Такі плани анонсував прем’єр-міністр країни Мустафа Мадбулі, пише сайт Egyptindependent

Зокрема, планується запровадити багаторазову візу терміном дії до п’яти років. При цьому максимальна тривалість перебування в країні під час одного безперервного візиту становитиме не більш ніж 90 днів.

Для оформлення цієї візи необхідно буде скористатися електронним візовим порталом або послугами єгипетського консульства.

Як пояснив у коментарі профільному сайту Tourprofi.com.ua директор туристичного оператора TEZ TOUR Олександр Новіковський, це нововведення не торкнеться звичайних туристів, які їздять до Єгипту за стандартними пакетними турами.

Візові нововведення стосуватимуться передусім тих іноземців, які приїздять у Єгипет самостійно і купують або винаймають там житло на місяць і більше.

“Пакетні” туристи з багатьох країн, зокрема й з України, зазвичай користуються можливістю придбати візу одразу по прильоту в аеропорту. Починаючи з 2014 року вартість такої візи-“марки”, яку вклеюють у паспорт до проходження паспортного контролю, становить 25 доларів США або 25 євро.

Всім туристам, які хочуть залишитися в Єгипті довше, ніж на 30 днів, до 2017 року треба було оформляти візу виключно в консульствах країни.

Починаючи з грудня 2017 року, для зручності туристів було запроваджено електронну візу, яку можна оформити через візовий портал і під час перетину єгипетського кордону пред’явити прикордонникам у роздрукованому вигляді.

Строк дії такої електронної візи досі також був обмежений 30 днями перебування. Одноразова віза, вартістю 25 доларів, давала право перебувати в Єгипті до 30 днів, а багаторазова (60 доларів) – не більш ніж 30 днів за один візит впродовж шестимісячного періоду.

Тобто навіть багаторазова віза діяла тільки пів року, після чого треба було звертатися по нову візу.

Тепер, як випливає з намірів єгипетського уряду, багаторазові “п’ятирічні” візи з тривалістю одного в’їзду до 90 днів значно спростять життя багатьом любителям єгипетських старожитностей та курортів Червоного моря.

Окрім того, туристам, які прилітатимуть влітку (в період з червня по серпень) в аеропорти міст Луксор і Асуан, надаватимуть візову знижку в розмірі 10 доларів.

Таким чином турецька влада сподівається збільшити туристичний потік до країни.

Читайте також:
В Амстердамі можуть заборонити продаж канабісу іноземцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна