В Амстердамі можуть заборонити продаж канабісу іноземцям

 

Міська голова Амстердама у пошуках способів зменшення надмірної кількості туристів розмірковує над забороною продажу канабісу гостям із іноземних держав.

Про це у п’ятницю, 14 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на The Guardian.

Очільниця міста Фемке Халсема прагне залучитися політичною підтримкою свого плану після того, як отримала показові дані соціологічного опитування. Воно продемонструвало, що третина іноземних туристів і майже половина британців будуть рідше відвідувати місто, якщо їм заборонять купувати канабіс у спеціалізованих кав’ярнях.

Халсема прагне скоротити кількість торгових точок, що продають канабіс. Вона написала листа членам міської ради, в якому повідомила про намір вивчити питання про те, яким чином можна знизити привабливість вживання наркотиків серед туристів.

До листа вона долучила результати згаданого опитування.

Амстердам щосили намагається впоратися з величезною кількістю туристів.

Місто, в якому проживає 1,1 мільйона осіб, щороку приваблює понад 17 мільйонів відвідувачів.

Окремо в четвер, 13 лютого, мерія Амстердама заявила, що групові екскурсії у районі “червоних ліхтарів” і інших районах столиці з вікнами для секс-працівників будуть офіційно заборонені з 1 квітня.

Для екскурсій в інших центральних районах буде потрібен дозвіл.

Міська рада також проголосувала за обмеження розміру туристичних груп до 15 осіб і заборонила їм зупинятися у жвавих місцях, таких як вузькі мости чи входи магазинів і ресторанів в години їхньої роботи. Гіди, що порушують правила, будуть оштрафовані на 190 євро.

Читайте також:
В Амстердамі вибухнула вже третя бандероль

#ЗупинитиБіль. Супрун закликала легалізувати канабіс у медичних цілях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна