Верховна Рада висловила недовіру Рябошапці: хто як голосував

 

Верховна Рада України висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

За відповідне рішення проголосували  в четвер, 5 березня, 263 депутати під час позачергового засідання.

Голосування по фракціях:

  • “Слуга народу” – 179 “за” (із 248)
  • “Опозиційна платформа – За життя” – 36 (із 44)
  • “Європейська солідарність” – 0 (із 27)
  • “Батьківщина” – 0 (із 24)
  • “За майбутнє” – 15 (із 22)
  • позафракційні – 17 (із 21)
  • “Голос” – 0 (із 20)
  • “Довіра” – 16 (із 17)

Напередодні у ВР зареєстрували проєкт постанови №3154 про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Проєкт підписали більше 100 народних депутатів, у тому числі – від фракції “Слуга народу”.

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що за більш ніж пів року перебування на посаді Рябошапка “не продемонстрував будь-якої активності в розслідуванні протиправної діяльності вищих посадових осіб держави, за час його каденції жодного резонансного досудового розслідування, а також – щодо топчиновників, не доведено до кінця, жодного обвинувального акта у таких справах до суду не направлено і, як наслідок, вироків судом не винесено”.

Участь у позачерговому засіданні брав сам генпрокурор Руслан Рябошапка.

“Постанова побудована на брехні на маніпуляції. Мене не цікавить думка Бужанського. Для мене найкращою оцінкою та відповіддю цій постанові є лист батька Катерини Гандзюк, у якого нарешті з’явилася надія, що вбивці його доньки будуть покарані. Я не став нічиїм слугою. Я був і є незалежним. А незалежного прокурора не можна змусити, його можна тільки звільнити. І я йду. Але я йду для того, щоб повернутися”, – заявив Рябошапка з трибуни ВР.

Після виступу Рябошапка залишив залу парламенту.

Як інформувала “Новинарня“. Верховна Рада 29 серпня 2019 року призначила Руслана Рябошапку на посаду генерального прокурора. До цього він працював заступником глави Офісу президента.

Під час президентських виборів Рябошапка був радником Володимира Зеленського з правоохоронної та антикорупційної політики, а до того працював у НАЗК.

Читайте також:
“Хочемо крові”: Рябошапка пообіцяв притягати чиновників до відповідальності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна