Розвідка США попереджає американських виборців про можливе втручання РФ у “супервівторок”

 

За даними американської розвідки, іноземні держави, зокрема Росія, намагаються вплинути на хід голосування на внутрішньопартійних виборах Демократичної партії у США. Передусім це стосується американських штатів, які голосували в так званий “супервівторок” 3 березня.

Державний департамент, спільно з Міністерством оборони, ФБР та іншими урядовими структурами, опублікували застереження, в якому закликали громадян бути пильними в день голосування.

“Іноземні гравці продовжують спроби вплинути на суспільну думку й сформувати бачення виборців. У соцмережах вони поширюють неправдиву інформацію та пропаганду про політичний процес та кандидатів, сподіваючись викликати збентеження і посіяти сумніви про нашу систему. Ми залишаємось напоготові відповісти на будь-які намагання порушити виборчий процес 2020 року”, – йдеться в заяві.

3 березня у США відбувається так званий “супервівторок” – це день, коли на внутрішньопартійних виборах одночасно голосує найбільша кількість штатів.

Цього року їх 14 – включно з Каліфорнією і Техасом, які вважаються одними з найважливіших штатів на виборах, через велику кількість населення.

Зазвичай після “супервівторка” формується більш-менш чітка виборча картина, і стає зрозуміло, хто з учасників гонки має найбільше шансів стати єдним кандидатом від партії.

За опитуваннями, в більшості штатів Супервівторка в цій кампанії лідирує демократичний соціаліст Берні Сандерс.

Шанси здобути більше голосів зросли також в Джо Байдена – за день до голосування на його користь знялись двоє інших кандидатів, Піт Буттиджедж та Емі Клобучар.

Крім того, високі рейтинги у Майкла Блумберга, який пропустив внутрішньопартійні вибори в перших чотирьох штатах і надіється здобути якомога більше голосів у “супервівторок”. На свою рекламу в штатах він витратив понад 450 мільйонів доларів.

Читайте також:
“Супервівторок” у США: Байден переміг у восьми штатах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна