“Супервівторок” у США: Байден переміг у восьми штатах

 

У так званий “супервівторок” колишній віцепрезидент США Джо Байден переміг у принаймні восьми штатах на праймеріз Демократичної партії, але сенатор Берні Сандерс перемагає в найбільшому – Каліфорнії.

Про це у вівторок, 3 березня, повідомляє агентство Reuters.

Серед 14 штатів Байден здобуває перемогу в Массачусетсі, Алабамі, Арканзасі, Вірджинії, Міннесоті, Північній Кароліні, Оклахомі і Теннессі.

Його головний суперник сенатор Берні Сандерс став переможцем в трьох штатах: Юті, Вермонті і Колорадо.

В Американському Самоа виграв колишній мер Нью-Йорка мільярдер Майкл Блумберг, який вступив у гонку лише з “супервівторка” та витратив на це рекламу понад 500 млн доларів.

Не називаючи імені, Сандерс розкритикував Байдена під час мітингу з прихильниками у Вермонті, згадуючи його голосування 2002 року про дозвіл на війну в Іраку та підтримку глобальних торгових угод, проти яких Сандерс виступив проти.

Американці чекають результатів голосування в штатах Техас і Каліфорнія.

Нагадаємо, Байден провалився на попередньому голосуванні в Айові та Нью-Гемпширі, але став другим у Неваді і першим у Південній Кароліні.

Чинний президент США Дональд Трамп перемагає з великою перевагою на праймеріз Республіканської партії в 11 штатах: Алабамі, Арканзасі, Каліфорнії, Колорадо, Массачусетсі, Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі, Техасі, Юті та Вермонті.

Читайте також:
“Супервівторок”: у 14 штатах демократи обиратимуть суперника для Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна