Понад половина пільговиків отримувала субсидії та допомоги неправомірно, – Мінфін

 

Після перевірки Мінфіном пільговиків, отримувачів субсидій та соцвиплат за минулий рік з’ясувалося, що більше половини з них отримували виплати незаконно.

Про це у середу, 4 березня, передає “Новинарня” з посиланням на “Українську правду”.

Загалом Мінфін перевірив 24,5 млн пільговиків, отримувачів субсидій та соцвиплат і з’ясував, що більше половина з них – 12,9 млн, подавали неправдиві дані, які ставлять під сумнів правомірність отримання виплат.

За результатами верифікації до держбюджету людям потрібно повернути 27,4 млн грн. Це 13,7 млн грн субсидій, 2,6 млн грн пільг і 11,1 млн грн допомог.

“Лише за жовтень 2019 року було підтверджено 14 тисяч 737 випадків неправомірних виплат на суму 27,4 млн гривень, яка підлягає поверненню до бюджету”, – йдеться у повідомленні.

Здебільшого користувачі не декларували наявність нерухомого майна, транспортних засобів, земельних ділянок, здійснення ними коштовних покупок або оплати послуг на суму, яка перевищує 50 тис. грн.

Крім того, Мінфін зафіксував випадки надання пільг та соцвиплат померлим громадянам.

Наразі міністерство передало дані порушень для додаткової перевірки. У разі, якщо випадки неправомірних виплат підтвердять, порушників зобов’яжуть повернути незаконно отримані кошти, а субсидії чи соцдопомогу скасують чи стягнуть.

Рішення щодо припинення або зупинення виплати приймається виключно органом, що здійснює державні виплати.

Як відомо, у травні зросте вартість комунальних послуг для сімей, що отримують субсидії.

Читайте також:
“Тепер Зеленський продасть Авакова?” Реакція соцмереж на “собак Брагаря”: 50 КРАЩИХ МЕМІВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна