Збройним силам передали останню партію модернізованих танків Т-72

 

Київський бронетанковий завод, що входить до держконцерну “Укроборонпром”, завершив танковий контракт із Міністерством оборони України.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 4 березня, повідомив заступник гендиректора “Укроборонпрому” Мустафа Найєм.

Завод передав Збройним силам останню партію з шести танків Т-72, на яких провели доробки з метою покращення їх бойових та технічних характеристик. Усі танки прийняли військовою прийомкою Міноборони та передано для укомплектування підрозділів Збройних сил України, розповіли в УОБ.

Перші 25 одиниць відремонтованих танків Т-72 із покращеними тактико-технічними характеристиками було передано до українського війська двома партіями у січні 2020 році.

Покращення характеристик надало змогу збільшити захищеність, мобільність, вогневі спроможності та управління машиною. Спеціалісти доопрацювали оптику та стабілізаційну систему гармати, покращили загальні ходові характеристики.

Однією з головних особливостей Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами “Комбат” від підприємства концерну ДККБ “Луч”. Крім того, бойовий танк Т-72 має рівень захисту нового покоління, який забезпечують сучасні елементи динамічного захисту.

При розробці  Т-72 особливу увагу приділили прицільному комплексу та засобам спостереження: танк отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління та нічний приціл для ведення вогню керованими ракетами.

“Також у Т-72 встановлений комплект з цифрової радіостанції та супутникової навігаційної апаратури, що дозволяє підтримувати зв’язок з піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою. Київський бронетанковий завод суттєво покращив ходову частину танку. Була виконана заміна гусениць на нові з резинометалевим шарніром і обрезиненою біговою доріжкою, що дозволило збільшити плавність ходу танку”, – резюмували в “Укроборонпромі”.

Ремонт із покращенням характеристик техніки реалізував Київський бронетанковий завод у співпраці з Центральним бронетанковим управлінням ЗС України.

Читайте також:
Найєм оприлюднив цифри щодо розкрадань в Укроборонпромі

“Укроборонпром” виграв суд у російської компанії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.