Найєм оприлюднив цифри щодо розкрадань в Укроборонпромі

 

Заступник генерального директора державного концерну “Укроборонпром”, колишній нардеп і журналіст Мустафа Найєм заявив, що за минулі десять років у концерні було вкрадено майже 1 млрд грн.

Він оприлюднив у фейсбуці відповідну графіку – з цифрами розкрадань 896 млн грн, порушених справ – 583 – та зазначив, що реальні обсяги крадіжок вочевидь більші.

“Мільярд гривень. Майже стільки вкрали в Укроборонпрому за останні 10 років. Це – близько 300 тисяч гривень щодня, які виводили в офшори та розкладали по приватних кишенях.
Одне кримінальне провадження щотижня. Стільки в середньому відкривали справ стосовно Концерну або підприємств-учасників за всі роки його існування. На даний момент розслідуванням цих справ зайняті всі правоохоронні органи країни.
І це лише те, що офіційно зафіксовано. Реальні обсяги, очевидно, значно більші”, – написав Найєм.

Він вказав на те, що за весь час існування концерну (10 років) його керівники самостійно ініціювали лише половину – 251 кримінальне провадження.

“За шість місяців ми виявили і передали до правоохоронних органів матеріали, за якими вже порушено 85 проваджень”, – заявив колишній народний депутат від БПП.

“Зокрема, ініціювали провадження, де фігурують колишні керівники оборонного Комітету Ради, які діяли у злочинній змові з чиновниками Міноборони та за посібництва екс-керівників самого «Укроборонпрому» та його окремих підприємств”, – зазначив Найєм.

Він подякував правоохоронним органам за “особливу увагу до розслідувань злочинів у оборонній сфері”. Але додав, що сам УОП не має на меті перетворюватись у слідчий орган та підміняти  правоохоронців.

“Наша мета – змінити внутрішні процедури та правила таким чином, щоб такої жахливої статистики не було у майбутньому”, – сказав політик.

Нагадаємо, Мустафа Найєм був призначений заступником генерального директора держконцерну “Укроборонпром” у листопаді 2019 року.

Читайте також:
Найєм заявляє, що в “Укроборонпрому” вкрали дві будівлі заводу “Маяк”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна