Комітет ВР рекомендував Раді прийняти відставку Гончарука

 

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував підтримати відставку Прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Відповідне рішення члени комітету ухвалили на засіданні в середу вранці, 4 березня, повідомляє “Укрінформ”.

“Вношу пропозицію рекомендувати Верховній Раді України відповідно до п.12 ч.1 ст. 85 та ч. 2 ст. 115 Конституції України прийняти відставку прем’єр-міністра України Олексія Валерійовича Гончарука. Керуючись п.1 ч. 1 ст. 15 закону України “Про комітети Верховної Ради України”, доручити народним депутатам України, членам комітету, внесли на розгляд Верховної Ради України відповідний проєкт постанови”, – оголосив голова профільного комітету Андрій Клочко.

Рішення підтримали 23 члени комітету із 25 присутніх на засіданні.

Як відомо, у середу, 4 березня, о 16.00 розпочнеться позачергове засідання парламенту, скликане на вимогу президента.

Раніше у мережі оприлюднили заяву Гончарука про відставку.Її опублікував нардеп від партії “Слуга народу” Олександр Качура на своєму телеграм-каналі.

Гончарук був обраний прем’єр-міністром 29 серпня 2019 року.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 лютого голова Верховної Ради Дмитро Разумков оголосив про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на 4 березня, на 16:00.

Рада розглядатиме “питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку”.

На засіданні планується розгляд питання про Кабінет міністрів України.

На місце Гончарука планується призначити чинного віцепрем’єр-міністра, міністра розвитку громад та територій Дениса Шмигаля.

Читайте також:
Гончарук написав заяву про відставку. Хто може стати новим прем’єром і міністрами: СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна