Комітет Ради підтримав проєкт постанови про недовіру Рябошапці

 

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав проєкт постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Русланові Рябошапці (№3154).

Як передає “Новинарня” з посиланням на “Укрінформ”, відповідне рішення ухвалили під час засідання комітету в середу, 4 березня.

На початку засідання голова комітету Денис Монастирський зауважив, що дане питання не може бути поставлене на голосування під час позачергового засідання Верховної Ради 4 березня, адже на цей день “є вичерпний перелік питань, який визначив президент”.

Натомість він запропонував рекомендувати Раді проголосувати за це питання на пленарному засіданні.

“До нас надійшла пропозиція, щоб рекомендувати Верховній Раді на пленарному засіданні визначитися шляхом голосування про прийняття чи відхилення проєкту постанови Верховної Ради про висловлення недовіри генеральному прокурору Рябошапці Руслану Георгійовичу. Рішення прийнято”, – сказав він.

Напередодні  у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови №3154 про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Його підписали понад 100 депутатів від фракції “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Батьківщина”, депутатської групи “За майбутнє”.

У пояснювальній записці зазначалося, що, зокрема, “за більш ніж пів року перебування на посаді генеральний прокурор Руслан Рябошапка не продемонстрував будь-якої активності у розслідуванні протиправної діяльності найвищих посадових осіб держави”.

Згідно з п. 25 ст. 85 Конституції, до повноважень Верховної Ради входить надання згоди на призначення на посаду та звільнення з посади президентом України генерального прокурора та висловлення недовіри генеральному прокуророві.

Висловлення недовіри генпрокурору має наслідком його відставку з посади.

Верховна Рада 29 серпня 2019 року призначила Руслана Рябошапку на посаду генерального прокурора. До цього він працював заступником глави офісу президента.

Читайте також:
Якщо повернуті з ОРДЛО “беркути” прийдуть на суд, не буде підстав міняти їм запобіжні заходи, – Рябошапка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна