“Ви ж не жінка, ви людина серйозна!”: Зеленського вкотре звинуватили у сексизмі

 

Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнської наради працівників вугільної галузі України, яка відбулася 25 лютого, припустився сексистського зауваження.

Як передає “Новинарня” у вівторок, 3 березня, запис спічу президента виклала спільнота “Гендер у деталях” у фейсбуці.

Під час запитань до президента чоловік перебив жінку, яка почала говорити, на що Зеленський відреагував зауваженням.

“Хай жінка перша (скаже, – “Н”), це правильно… Та почекайте, ви ж не жінка, ви ж людина… серйозна!” – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленському вже закидали сексистську поведінку.

Як інформувала “Новинарня“, 17 червня 2019 року він відвідав у Парижі найбільший у Європі кампус стартапів Station F, де під час виступу назвав українських жінок брендом України.

Раніше зі схожим висловлюванням осоромився експрезидент України Віктор Янукович.

“Для того, щоби включити Україну, я хочу сказати — досить того, щоби подивитися на неї своїми власними очима тоді, коли почнуть квітнути каштани в Києві. І коли почнеться тепло і в містах українських почнуть роздягатися жінки — побачите таку красу, це дуже чудово “, — зазначив Янукович 28 січня 2011 року під час виступу на економічному форумі у Давосі.

Лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков свого часу порівнював парламент із “такою собі дівчиною”. Говорячи про розпуск Верховної Ради України він заявив: “На зґвалтування йти точно не варто, та й “дівчина” так собі”.

Згодом Разумков попросив вибачення за цей вислів.

Читайте також:
Священник РПЦ Смирнов назвав жінок у цивільному шлюбі “безкоштовними повіями”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна