Правозахисниця закликала вибачитися радника Зеленського за сексистський вислів. ДОПОВНЕНО

 

На думку правозахисниці Ольги Веснянки, радник новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков має публічно вибачитись за сексистський вислів.

Про це Веснянка написала в п’ятницю, 17 травня, у соцмережі Facebook.

Правозахисниця публікує також цитату Дмитра Разумкова, яку він заявив, говорячи про розпуск Верховної Ради України: “На зґвалтування йти точно не варто, та й “дівчина” так собі”.

“Упевнена, колеги підтримують обурення й заклик. Як людина, яка у 12 років пережила гендерне насилля, ліпше не описуватиму, як почуваюсь при таких висловах. І це звучить від політика тоді, коли держава стільки зусиль докладає через поліцію, соціальний захист, щоб реагувати на насильство, інформувати, що це не ок”, – написала Ольга.

Згодом Веснянка додала, що Разумков має публічно перепросити у суспільства та наголосила на відповідальності редакції програми та тієї особи, яка вирішила протитрувати сексистську цитату внизу.

“Цей політик має публічно перепросити у суспільства. Всього суспільства, де нормою має бути нульова толерантність до гендерного насилля, а саме статевого насильства. Важко описати, як почуваюся я та інші жінки та дівчата, які в дитинстві пережили таке насильство, коли чую такі “жарти” й “метафори”. Окремо звертаю увагу на відповідальність редакції програми, зокрема тієї особи, яка вирішила винести цю чутливу цитату на плашку як титр внизу. Ми, медіа, несемо відповідальність за те, як ставимося до чутливих тем, на чому фокусуємося, що транслюємо”, – сказала Веснянка.

Гендерна радниця новообраного президента Володимира Зеленського Марина Бардіна сказала, що вже мала розмову з Дмитром Разумковим.

Також є реакція самого пана Разумкова.

“В жодному разі не хотів нікого образити. Напевно, це не найкоректніше моє висловлювання. Прошу вибачення“, – сказав він.

Читайте також:
В Україні створять Єдиний держреєстр випадків домашнього та гендерного насильства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна