Робоча група Ради схвалила кінцевий варіант законопроєкту про всеукраїнський референдум

 

Найближчим часом текст законопроєкту про всеукраїнський референдум буде винесено для громадського обговорення в Україні.

Про це в п’ятницю, 28 лютого, повідомив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук у фейсбуці.

“За результатами численних засідань робочої групи з питань розробки законопроєктів у сфері народовладдя, після детального обговорення та жвавих дискусій учасниками групи схвалено кінцевий варіант проекту закону України “Про всеукраїнський референдум”, – написав він.

“Найближчим часом текст цього законопроекту буде оприлюднений і винесений для громадського обговорення в Україні, а також наданий для фахової експертизи провідним міжнародним організаціям у сфері народовладдя”, – додав Стефанчук.

17 лютого під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту Стефанчук заявив про вихід на фінальну версію першого законопроєкту з низки законопроектів, які стосуються народовладдя, – про всеукраїнський референдум.

Він виступив за проведення дискусії між фракціями і групами щодо зазначеного законопроєкту, а також “внутрішнього наукового круглого столу”.

Потім, за його словами, законопроєкт необхідно перекласти англійською мовою, щоб отримати на нього рецензії провідних інституцій, які займаються питаннями народовладдя у світі.

Як інформувала “Новинарня“, у Верховній Раді України наприкінці січня 2020 року звітували, що підготували законопроєкт про всеукраїнський референдум.

Читайте також:
Фермери протестують проти ринку землі. Зеленський обіцяє референдум

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна