NewsOne оштрафували на ₴105 тисяч за поширення мови ворожнечі, – Нацрада

 

Через численні висловлювання ведучого програми “Я так думаю” Руслана Коцаби, що свідчать про нехтування нормами міжнародного права та законів України, на телеканал “NewsOne” наклали дві санкції – “оголошення попередження” і “стягнення штрафу”.

Про це передає “Новинарня” у четвер, 27 лютого, з посиланням на офіційний сайт Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

“Ведучий неодноразово вдавався до маніпулювання фактами і поширював пропагандистські наративи, що подібні  до офіційної політичної та пропагандистської позиції Російської Федерації, визнаної Верховною Радою України і міжнародною спільнотою більшості країн Європи країною-агресором, та мають ознаки таких, що базуються на упередженості, маніпулюванні суспільною свідомістю, зокрема шляхом поширення неповної або упередженої інформації”, – йдеться в повідомленні.

Сума штрафу для телеканалу становить 25% ліцензійного збору, для “NewsOne” це 105 тис. 625 грн.

Як писала “Новинарня“, нещодавно суд відкрив провадження щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne.

Читайте також:
В Україні заборонили ретрансляцію трьох російських телеканалів

“Конфлікт із NewsOne”: на засновника мережі “Ланет” Мазура скоїли замах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна