“Конфлікт із NewsOne”: на засновника мережі “Ланет” Мазура скоїли замах

 

На засновника інтернет-провайдера “Ланет”, бізнесмена Віктора Мазура 4 лютого було скоєно замах.

Як передає “Новинарня” про це у п’ятницю, 14 лютого, повідомили на сторінці мережі “Ланет” у фейсбуці.

“4 лютого 2020 року в сторону його будинку кинули бойову гранату. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. За фактом скоєного вже відкрито кримінальне провадження. Хоча поліція попередньо кваліфікує це як “Хуліганство”, сам Віктор Мазур та його адвокат припускають, що замах може бути пов’язаний з конфліктом навколо відключення мережею Ланет телеканалу NewsOne”, – йдеться у повідомленні.

Мазур заявляє, що жодних бізнес-конфліктів у нього зараз немає, окрім протистояння з телеканалом NewsOne, яке було в минулому році – з початку 2019-го провайдер “Ланет” припинив трансляцію каналу.

За словами Мазура, менеджери NewsOne переконували його, що відновити трансляцію каналу – “в його особистих інтересах”.

Так, один з менеджерів NewsOne Ярослав Латко недавно наполегливо умовляв його провести зустріч з представниками каналу, “тому що буде пізно”. Зустріч з керівництвом каналу, яка повинна була відбутися 4 лютого (в цей же день ввечері прилетіла граната), Мазур скасував.

На думку Сергія Дешуніна, адвоката Мазура, зв’язок може бути і непрямий: у каналу є своя аудиторія, і якісь радикально налаштовані люди могли вирішити таким чином вплинути на ситуацію.

СЕО “Ланет” Маріан Івасюк вважає, що зв’язок між інцидентом з будинком Мазура і конфліктом з NewsOne прямий.

За словами Дешуніна, він і Віктор Мазур розглядають можливість подання заяви в поліцію або СБУ з проханням змінити кваліфікацію події на “терористичний акт”. Адже мова йде про напад із застосуванням зброї – це не хуліганські мотиви.

Сергій Дешунін передбачає, що у зловмисників були політичні і громадянські міркування через позицію, яку займає Віктор Мазур.

Як писала “Новинарня“, у січні 2019 року інтернет-провайдер “Ланет” оголосив про припинення трансляції у своїх мережах телеканалів NewsOne та “Максі.ТВ”.

Читайте також:
Кримськотатарський канал ATR заявляє, що йому заблокували фінансування

Медіагрупа “1+1” пояснила свою позицію з мовного питання в серіалах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна