Міноборони активно працює над приєднанням до програми розширених можливостей НАТО, – Загороднюк

 

Міністерство оборони активно працює над приєднанням до програми розширених можливостей НАТО.  

Про це очільник відомства Андрій Загороднюк заявив  в інтерв’ю інтернет-виданню LB.ua.

“Ми перезапустили процес приєднання до Програми розширених можливостей НАТО й активно працюємо, щоб отримати статус учасника. Такий статус дозволить нам глибше інтегруватися в НАТО, включаючи навіть участь в спільних місіях. Є країни, які готові нас підтримати. Є ті, з ким ще потрібно працювати. Але механізм вже запущено, і він працює”, – зазначив міністр оборони.

За його словами, підтримка партнерів по НАТО представлена на достатньо серйозному рівні, а “вона можлива лише коли є реформи системного характеру”.

В цьому контексті міністр зазначив, що нещодавно в ході роботи з дорадчою радою з оборонних реформ (Defense Reform Advisory Board) іноземним радникам стратегічного рівня було представлено  подальші напрямки реформування Міністерства оборони та Збройних сил України.

“Вони провели в Україні кілька днів. Зустрілися зі мною. Опитали моїх співробітників. Ми розповіли те, що не є закритою інформацією, звісно. І в підсумку отримали несподівано хорошу оцінку. Ми думали, що вона буде хорошою. Але не знали, що настільки”, – зізнався Загороднюк.

Він розповів, що після цього група радників DRAВ виступила у Брюсселі перед Північноатлантичною радою (засіданням послів держав НАТО).

“Відповідали на запитання, відбувся цілком активний брифінг. Посли передали інформацію про нас у свої країни. І коли ми куди-небудь приїжджаємо, всі знають, у якому ми перебуваємо стані, куди рухаємося. Це дуже позитивна історія”, – наголосив очільник Міноборони.

Читайте також:
Замість закриття ракетна програма фінансується на 300 млн більше, – Загороднюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна