Замість закриття ракетна програма фінансується на 300 млн більше, – Загороднюк

 

У 2020 році на ракетне озброєння для ЗСУ планується витратити на 300 млн гривень більше, ніж попереднього року.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк в інтерв’ю інтернет-виданню “Лівий берег”.

Відповідаючи на питання щодо нібито недостатнього фінансування ракетної програми, очільник оборонного відомства зазначив: “На ракетне озброєння ми плануємо витратити на 300 млн гривень більше, ніж в попередньому році. Це не зовсім схоже на “закриття програми”.

“Повертаючись до питання про ракетну програму, її не існує. І ніколи не було. Так вийшло. Ми тільки розробляємо концепцію розвитку нашої ракетної галузі. Проте є дослідні конструкторські розробки того, чи іншого виду озброєнь. Наприклад, “Вільха” або “Нептун”. Звісно, зупиняти їх ми не збираємося. По “Нептуну” в цьому році ми повинні закрити конструкторську розробку і поставити його на озброєння. Фінансовий ресурс на це передбачений. Так само й з “Вільхою”, – сказав Загороднюк.

Читайте також:
У 2020 році МОУ планує закупити ракетних комплексів на 2,4 млрд грн

“Ракетний щит має бути міцним”: Данілов заперечив скасування ракетної програми України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна