В Ірані коронавірусом заразилися віцепрезидент і голова парламентського комітету

 

Коронавірусом COVID-19 заразилася віцепрезидент Ірану Масумех Ебтекар.

Як повідомляє ABC News, про це написала державна іранська газета.

59-річна Ебтекар відома, зокрема, тим, що 1979 року була речницею студентів, які взяли в заручники й утримували впродовж 444 днів 52  дипломатів посольства США в Ірані.

У 1997 році за президентства Мохаммада Хатамі вона стала першою жінкою в історії Ірану, яка обійняла посаду віцепрезидента. У 2013-му, після перемоги на виборах Хасана Рухані, Ебтекар була знову призначена віцепрезидентом.

Про те, що його тестування на новий коронавірус виявилося позитивним, у соцмережах написав і голова парламентського комітету з нацбезпеки й міжнародних відносин Ірану Мужтаба Залнур. Його помістили в карантин.

Тим часом, як пише BNO News, офіційне агентство новин Ісламської республіки Іран IRNA повідомило про смерть від коронавірусу колишнього посла Ірану у Ватикані та Єгипті Хаді Хосроушахі.

Повідомляється, що дипломата госпіталізували в одну з лікарень Тегерана у середу, 26 лютого. Медики підтвердили в нього інфікування коронавірусом, а наступного дня, 27 лютого, Хосроушахі помер.

Як писала “Новинарня“, раніше на коронавірус захворів також заступник міністра охорони здоров’я Ірану Ірадж Харічі, який зараз перебуває на карантині.

Станом на вечір 27 лютого в Ірані коронавірусом заразилося 245 людей, 26 із них померли.

Представник іранського міністерства охорони здоров’я Міну Мохраз раніше припустив, що коронавірус міг потрапити в країну через китайських працівників у Кумі – компанія з КНР зводить у цьому регіоні сонячну електростанцію.

Загалом у світі станом на 22-гу годину 27 лютого зафіксовано 82 776 випадків зараження коронавірусом COVID-19, з них 78 514 – на території Китаю.

Померло від коронавірусу в усьому світі 2 814 людей (2744 з них – у Китаї).

Одужали вже майже 33 тисячі заражених.

В Україні, за інформацією МОЗ, не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Коронавірус: в Італії захворіла перша українка, Covid-19 поширився на всі континенти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна