У Нових Санжарах Кремль побачив, як створювати хаос в Україні, – Зеркаль

 

Події у Нових Санжарах на Полтавщині мають стати тією “червоною лінією”, що повинна “схаменути” українців.

Як передає “Новинарня” у вівторок, 25 лютого, про це сказала радниця голови правління “Нафтогазу”, колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль в інтерв’ю “Європейській правді”.

“Це дуже голосний дзвіночок, який ми всі мали почути. Це – сигнал про те, що будь-яка інформаційна провокація може створити в державі хаос, який виявиться дуже важко контролювати”, – сказала Зеркаль.

На її думку, за мотивами цього локального хаосу можна говорити про сильне напруження в суспільстві.

“Наскільки суспільством легко маніпулювати, і наскільки легким завданням для Росії з її інформаційним потенціалом та агентурною мережею в Україні буде створити за потреби величезний хаос?”, – запитала вона.

Олена Зеркаль вважає, що на Нові Санжари варто сприймати як “пілотний кейс” для роздумів “наскільки жахливі наслідки може мати повномасштабна інформаційна атака”.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

“Україні потрібно терміново зробити висновки, щоби у майбутньому, коли будуть вкидатися подібні історії, в тому числі росіянами, розуміти, як на це реагувати”, – зазначає дипломатка.

Зеркаль переконана, що зараз в українців настала інша ера відносин з росіянами.

“Ми для себе маємо визначити, в чому полягають ці відносини та що має відбутися для їхньої нормалізації. Зокрема, і про “червоні лінії”. Невже ми просто заплющуємо очі й кажемо: “не було агресії, не було війни, не гинули люди, і тому зараз ми просто знову починаємо з чистого аркуша”? Але я вважаю, що в цій ситуації неможливо почати з “чистого аркуша”, а намагання заплющити очі завжди має дуже погані наслідки. Проблема сама по собі не зникає. Або ти її вирішуєш в повному обсязі, або вона буде зростати, наздоганяти тебе і знищувати”, – наголосила Олена Зеркаль.

Як писала “Новинарня“, наприкінці січня ексзаступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль була призначена радником голови правління НАК “Нафтогаз України”.

Читайте також:
Помічник президента Єрмак просив дипломатку Зеркаль “припинити медіаактивність”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна