В окупованому Криму відпустили затриманих українських рибалок, – нардеп

 

Українських рибалок, захоплених російськими силовиками в Азовському морі, відпустили після 10 днів адміністративного арешту в окупованому Криму.

Як передає “Новинарня” у вівторок, 25 лютого, про це повідомив народний депутат від фракції “Слуга народу” Павло Мельник у фейсбуці.

Інформація про звільнення надійшла від одного з моряків, який зателефонував рідним.

“Щойно отримано інформацію, що українських рибалок: Сергія Гогу, Олексія Іванова, Василя Тюркеджи та Максима Тєрєхова, яких було затримано в Азовському морі 15 лютого 2020 року, звільнено”, – написав Мельник.

За словами нардепа, рибалки вирішили повернутися на материкову частину України морем на власному судні.

Як писала “Новинарня“, 15 лютого прикордонне управління ФСБ Росії в окупованому Криму незаконно затримало в Азовському морі українське рибальське судно ЯЗП 0901 з чотирма громадянами України на борту. Його доправили до окупованої Керчі.
Семиметровий човен вийшов із села Райнівка Приморського району Запорізької області. За даними нардепа від “Слуги нардепа” Павла Мельника, затримані рибалки – Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджи та Максим Терехов.

Російські прикордонники заявили, що капітан судна не виконав вимогу про зупинку і спробував втекти, а в ході огляду плавзасобу виявлено понад 290 екземплярів камбали-калкан та незаконне знаряддя лову – ставну сітку.

Як повідомила підросійська “уповноважена з прав людини в Криму” Лариса Опанасюк, команду українського судна спершу було затримано на 48 годин.

Прокуратура і ГУ Нацполіції в АРК відкрили за фактом затримання кримінальне провадження.

Потім підконтрольний російським окупантам Керченський міський суд у Криму заарештував на 10 діб чотирьох українських рибалок із Запорізької області, затриманих прикордонниками ФСБ в Азовському морі. Їх назвали браконьєрами, які не підкорилися силовикам РФ при затриманні.

Читайте також:
ДПСУ не пустила в Україну двох росіян, які незаконно відвідували окупований Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна