Російський суд у Керчі для початку арештував українських рибалок на 10 діб

 

Підконтрольний російським окупантам Керченський міський суд у Криму заарештував на 10 діб чотирьох українських рибалок із Запорізької області, затриманих прикордонниками ФСБ в Азовському морі. Їх вважають браконьєрами, які не підкорилися силовикам РФ при затриманні.

Про це в неділю, 16 лютого, повідомило російське інформагентство ТАСС, посилаючись на прес-службу так званого “прикордонного управління ФСБ по Республіці Крим”.

Українців визнали винними у скоєнні адміністративного правопорушення за ч. 4 ст. 19.3 КоАП РФ (“Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів Федеральної служби безпеки у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків, а так само перешкоджання виконанню ним службових обов’язків”).

Відтак українців помістили під адміністративний арешт на 10 діб.

Крім того, за фактом незаконного видобутку водних біоресурсів відкрито справу про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 8.17 КоАП РФ (“Порушення правил видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів”).

Як повідомляла “Новинарня“, 15 лютого Прикордонне управління ФСБ Росії в окупованому Криму незаконно затримало в Азовському морі українське рибальське судно ЯЗП 0901 з чотирма громадянами України на борту. Його доправили до окупованої Керчі.
Семиметровий човен вийшов із села Райнівка Приморського району Запорізької області. За даними нардепа від “Слуги нардепа” Павла Мельника, затримані рибалки – Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджи та Максим Терехов.

Російські прикордонники заявили, що капітан судна не виконав вимогу про зупинку і спробував втекти, а в ході огляду плавзасобу виявлено понад 290 екземплярів камбали-калкан та незаконне знаряддя лову – ставну сітку.

Як повідомила підросійська “уповноважена з прав людини в Криму” Лариса Опанасюк, команду українського судна спершу було затримано на 48 годин.

Прокуратура і ГУ Нацполіції в АРК відкрили за фактом затримання кримінальне провадження.

Читайте також:
Час затримки суден у Керченській протоці зріс, під загрозою – чорноморські порти. МОНІТОРИНГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна