ДПСУ не пустила в Україну двох росіян, які незаконно відвідували окупований Крим

 

В аеропорту “Київ” (“Жуляни”) прикордонники відмовили у в’їзді в Україну двом громадянам Росії, які працюють у сфері масової інформації та раніше незаконно відвідували окупований Крим.

Про це в неділю, 23 лютого, повідомила пресслужба ДПСУ.

Інциденти сталися напередодні.

“Учора під час оформлення рейсу “Мінськ-Київ” прикордонники виявили серед пасажирів російського письменника та журналіста.
Житель Санкт-Петербурга 1986 року народження прилетів в Україну вести лекції про копірайтинг та пошук натхнення. Але факт, що цей пасажир “шукав натхнення” в окупованому Криму, куди їздив незаконно, не дав йому змоги підзаробити на лекціях у Києві.
Тим самим рейсом, з тією ж метою, на запрошення тієї ж організації в Київ прилетіла також москвичка 1983 року народження. Росіянка забезпечує комунікацію групи компаній, які ведуть діяльність на тимчасово окупованому Кримському півострові. А на своєму профілі росіянка викладає фото із заходів, організованих російськими силовиками, із забороненою в Україні атрибутикою та зі зброєю. Цій мандрівниці теж не вийшло потрапити на лекції в Київ”, – розповіли в Держприкордонслужбі.

За даними “УП“, росіян звуть Олександр Мурашев і Катерина Бєлоусова.

Їм обом відмовили в перетині державного кордону України та заборонили в’їзд на 3 роки. У неділю зранку вони зворотним рейсом відлетіли до Мінська.

Нагадаємо, 21 лютого прикордонники не пустили в Україну трьох російських пропагандистів, які прилетіли з Мінська. За даними ДПСУ, вони планували читати тренінги та лекцій, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

Читайте також:
Проросійський пропагандист Куликов безперешкодно їздить на позиції ОС, – Стерненко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна