Проросійський пропагандист Куликов безперешкодно їздить на позиції ОС, – Стерненко

 

Проросійський пропагандист з Одеси Геннадій Куликов, який працює у медіа також під псевдонімом “Олександр Сібірцев”, їздить на позиції українських військ у зоні ООС та може “зливати” відповідну інформацію ворогу.

Про це заявив громадський діяч і блогер Стергій Стерненко, який оприлюднив відповідне відео з розслідуванням діяльності Куликова за останні сім років.

З його слів, Куликов-Сібірцев працює на проросійський сайт “Страна”, а також на одеське інтернет-видання “Думская”, власником якого є нардеп від “ЄС” Олексій Гончаренко.

Стерненко дослідив, що ще до Революції Гідності одеський проросійський активіст Куликов був соратником одіозного політика Ігоря Маркова – лідера партії “Родіна”, який зараз переховується в РФ. Він зокрема брав участь у незаконному затриманні бойовиками Маркова співробітників СБУ в Одесі.

“Саме він (Куликов) є автором кількох дуже гучних антиукраїнських фейків (з останнього — про “вбитих СБУшників біля кордону з Угорщиною”).
Також він позував з російськими окупантами під час окупації Криму, називав терористів “ДНР” “активістами” та писав статті проти української мови, декомунізації та наших військових”, – зазначає Стерненко в соцмережі.

Геннадій Куликов з бійцем російський окупаційних військ у Криму, весна 2014

“І я б забив на це створіння, але є пара “але”. Куликов регулярно їздить на передові позиції ЗСУ, його туди пускають, дають вести зйомку та навіть іноді беруть на бойові (!) виходи. Йому спокійно давали інтерв‘ю аж три генерали Нацполіції. Останнім був Аброськін, який нив, що мене не посадили”, – розповів Стерненко.

Він звернув увагу на те, що Куликов їздить на Донбас, знімаючи відеосюжети для сайту “Думская”. “Ціною таких його розвідувальних поїздок може бути чиєсь життя”, – зауважує активіст.

“…Ця істота становить пряму небезпеку для держави. А реакції від цієї самої держави нема. Взагалі”, – резюмував Сергій Стерненко.

Читайте також:
Виконавець замаху на активіста Стерненка втік з України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна